Společnost Lifefood založila Tereza Havrlandová před téměř 13 lety. V rozhovoru prozradila, jak se jí podařilo proniknout a uspět na více jak 30 zahraničních trhů po celém světě.

   

Co Vás přivedlo k založení společnosti Lifefood?

Tím hlavním impulsem, který mě přiměl k založení Lifefood byl sen. Sen o tom, že na regálech obchodů bude k dostání pořádné jídlo v té opravdové rawfood kvalitě, ze skutečných ingrediencí a bez škodlivých látek. Za rozjetím mého byznysu tak nestály žádné složité tabulky tak, jak to dnes vidíme u celé řady společností.

O jaké Vaše výrobky je největší zájem?

Takovým naším největším hitem jsou určitě tyčinky Lifebar. Jsou ručně vyráběny z těch nejlepších tepelně nezpracovaných bio surovin při teplotě do 42 °C, díky čemuž si uchovávají maximum přirozených výživných látek. Živá kvalita plodin je zachována během celého výrobního procesu, od pěstování surovin až po výslednou tyčinku. Naši zákazníci si pak také velmi oblíbili sušené krekry a chipsy.

Vaše produkty jsou k dostání ve více než 30 zemích. Jak se Vám povedlo expandovat do celého světa? Co je pro úspěch v zahraničí podle Vás klíčové?

Základem byla účast na celé řadě velkých zahraničních veletrhů zaměřených na BIO. A co je pro úspěch za hranicemi v naší branži klíčové? Určitě je skvělá chuť, vysoká kvalita, pěkné moderní obaly. Samozřejmě, za tím vším je spousta práce, bez níž uspět nelze.

Vyrábíte stále v České republice?

Ano, stále vyrábíme v České republice. Ačkoli jsme začínali v centru Prahy, zájem o naše produkty a růst společnosti nás „donutil“ se přesunout. Veškerá produkce tak pochází z naší vlastní výrobny v Praze-Běchovicích.

Řada podnikatelů si v dnešní době stěžuje na nedostatek pracovníků. Pozorujete tento „trend“ i u vás? Jak s ním případně „bojujete“?

Nedostatek lidí je problém, který se týká i nás. Nicméně musím říci, že s ním nijak cíleně nebojujeme. Snažíme se dlouhodobě vytvářet takové prostředí, které je pro lidi zajímavé zejména tím, že jejich práce dává smysl a cítí se v ní dobře.

Jaké máte plány v horizontu následujících pěti let?

Tím hlavním úkolem, který před sebou momentálně vidím, je stabilizovat se na trhu, který je aktuálně hodně divoký.


22. květen 2019, Veronika Krnáčová

Další články

19. 04.
2024
ZÍSKEJTE DOTACI NA UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE
16. 04.
2024
„Snažím se, aby mé projekty měly ten správný dopad a přesah do dalších generací.“
12. 04.
2024
CRIF: Na začátku roku v Česku narostl počet osobních bankrotů, nejhůře si vede Ústecký kraj
12. 04.
2024
CHCETE ZÍSKAT DOTACI NA VÝVOJ NOVÉHO SOFTWARU?

Vážení přátelé Podnikatelské platformy Helas, rádi bychom vás prostřednictvím našeho...

11. 04.
2024
KOUZELNÉ ČAJOVÉ ZAHRADY

S Petrem Zelíkem, majitelem společnosti OXALIS jsme si povídali...

11. 04.
2024
„Nezáleží na tom, jestli má firma sídlo v Praze, Mnichově, Frankfurtu, nebo v Aši. Důležité je na jakých základech a procesech funguje.“